Tecavüz sanığı kılıktan kılığa girmiş!

Siirt’te ikisi kardeş dört kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 39 kişinin yargılandığı davanın 1 numaralı sanığı olan, 19 ay boyunca Batman’da bir cami etrafında saklanan Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun cemaatin dikkatini çekmemek ve yakınlaşabilmek için cami tuvaletlerini gönüllü yıkadığı, camiye en sık gelen kişi olduğu ortaya çıktı. Diyanet, Kuzu’nun çocuklara ders verdiği bilgisinin ise doğru olmadığını bildirdi.

Twitter’da takip etmek için tıklayın

İddialar üzerine harekete geçen ve Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar’dan bilgi isteyen Diyanet, Kuzu ile ilgili 19 aylık süreci birinci ağızdan dinledi. Camide ders verebilme yetkisinin cami imamında ya da Kuran kursu hocalarında olduğunu belirten Diyanet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, davanın 1 numaralı sanığı Kuzu, Batman’da dikkat çekmemek için rolden role girmiş.

Masumiye Camisi civarındaki bir mezarlığın yakınında kendisine ev tutan Kuzu, namaz kılmak için 5 vakit camiye gelmiş. Namaz aralarında bile camide kalan fazladan namaz kılan, dua ediyormuş gibi görünen Kuzu, bir süre sonra caminin en dindar cemaatlerinden biri gibi imaj çizmiş. Kuzu, kendisiyle sohbet etmek isteyen cemaate de “Benim ailemle çok ciddi problemlerim var, onlardan ayrıldım, yalnız yaşıyorum” demiş Kuzu’nun geceleri evine gittiğini belirten kaynaklar, çocuklara kuran kursu dersi vermesinin de söz konusu olmadığını ifade etti.

About firatkozok

Cumhuriyet Gazetesi Cumhurbaşkanlığı - Başbakanlık Muhabiri
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı ve , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın